O prohlídku s inspektorem je velký zájem

Na konci minulého roku jsme kupujícím nemovitostí nabídli novou službu "prohlídka s inspektorem". Za první tři měsíce tohoto roku jsme tuto službu poskytli pro bezmála stovku kupujících. Prohlídka s inspektorem je ideálním řešením pro případ, kdy vybíráte z několika nemovitostí. Služba totiž stojí od tří tisíc korun a už na první prohlídce domu nebo bytu se od inspektora dozvíte, jak si nemovitost stojí po technické stránce a zda hrozí některé skryté vady, které by Vás mohli později nepříjemně překvapit. Na prohlídky dalších nemovitostí se samozřejmě poskytuje sleva a navíc cenu za prohlídku s inspektorem částečně odečteme od ceny hloubkové inspekce Nemopas na nemovitost, pro kterou jste se nakonec rozhodli.     

Jak to funguje

Certifikovaný inspektor nemovitostí se účastní prohlídky nebo převzetí bytu nebo rodinného domu. Během prohlídky upozorňuje na zjevné vady a rizika skrytých vad. Při převzetí bytu či domu od realizační firmy nebo developera pomáhá inspektor s vyplněním předávacího protokolu a kontrolou nasmlouvaného standardu provedení a vybavení domu či bytu. Po prohlídce inspektor nemovitost zhodnotí a v případě podezření na vážné skryté vady doporučuje další diagnostický postup.

Ceny

Na opakované prohlídky poskytuje Nemopas slevy od 20 do 40%, podle toho, jak daleko bude inspektor za nemovitostí cestovat. 20% je pro případy nad 50 kilometrů od regionálních center Nemopasu. 30% platí pro nemovitosti do 30 kilometrů a 40% je do 10 kilometrů od centra inspektora. 

Poté, co si kupující vybere kontrétní nemovitost, kterou si koupí, provádí obvykle inspektor komplexní hloubkovou inspekci této nemovitosti. Cenu za předchozí prohlídky pak odečte z ceny komplexní inspekce. Ceny za hloubkové inspekce viz ceny služeb. Maximální odpočet je omezen částkou 5 tisíc korun.

Příklad

Vybíráte byt 3+1 v Olomouci. Máte domluveny celkem 4 prohlídky a zajímá Vás názor inspektora Nemopas na technický stav dvou bytů. Za prohlídky vyúčtuje inspektor 3.000 + 1 x 3.000 x 0,6 = 4.800 korun. Po dohodě s inspektorem si na vybraný byt objednáte hloubkovou inspekci ve variantě FULL na obor Akustika a Zdraví a hygiena. Hloubková inspekce vyjde podle ceníku na 8.400 korun. Z této částky Vám však Nemopas odečte 4.800 za předchozí prohlídky. Celková cena za technickou podporu odborníkem při vybírání bytu bude 8.400 korun.

Průměrná cena za odstranění zjištěných vad na bytech je kolem 60 tisíc korun, takže 8.400 korun určitě stojí za klid, že Vás v blízké době nečekají další výdaje nebo technické problémy, které Vás budou obtěžovat.

Autor: Petr Vencl kontaktujte autora