Koupil podmáčený dům, tratil 300 tisíc korun

Pan Smělý se rozhodl opustit České Budějovice a přestěhovat se do města svých předků, do Českého Krumlova. Po dlouhé době našel vhodný dům na prodej. Byl to starší rodinný domek s velkou svažitou zahradou blízko centra. Nabízená cena kolem 3,5 milionu korun pro něj byla na hranici jeho možností, ale protože domek vypadal v přicházejícím létě nádherně, rozhodl se pan Smělý s celou rodinou nemovitost i za tuto cenu koupit.

Při prvních podzimních lijácích a zvláště s koncem zimy ale zjistil, že většina stěn domku začíná vlhnout. Po čase se některé místnosti nedaly skoro používat, protože od mokrých stěn vlhl nábytek i koberce.

Pozvaní experti zjistili, že domek nemá funkční izolace proti vodě a ani žádné odvodnění. Pan Smělý musel nakonec zrealizovat kompletní rekonstrukci hydroizolací spodku domu a zcela novou drenáž kolem objektu. Tyto práce jej nakonec stály skoro 300 tisíc korun.

Koupě domu se mu tím prodražila o více než osm procent, přitom případné pořízení Nemopasu, který by tento problém předem odhalil, by pana Smělého přišlo na 0,5 procenta kupní ceny.

Pozn. Jména klientů jsou smyšlená, příběhy reálné.
Autor: Petr Vencl kontaktujte autora