Druhý díl Encyklopedie vad je skladem

Encyklopedie vad nemovitostí se zaměřuje na problematiku vad a poruch staveb a je určená pro laickou veřejnost. V druhém díle je na schématech a fotografiích představeno 45 typický vad a poruch, které souvisejí s technickými obory - ZVUK A HLUK, POŽÁR A BEZPEČNOST, ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST a ÚNIKY TEPLA.

Uváděné příklady vycházejí z praxe inspektorů Nemopas a znalců našeho Znaleckého ústavu AtelieDEK. Ke každému příkladu je uveden výčet typických projevů vad a dále typické rizikové faktory, které mohou k vadě nebo poruše vést. Typickým rikovým faktorem je například rohové okno v obytné místnosti. Takové řešení totiž vyžaduje velmi kvalitní typ okna, který zajistí, že na rohovém rámu neporostou plísně. Pokud kupujete nemovitost s takovým řešením oken, požadujte doložení výpočtu povrchových teplot na rohovém rámu. 

Podobných úskalí číhá na laika, při výstavbě nebo koupi nemovistosti, poměrně dost a pomocí Encyklopedie vad se člověk může vyhnout řadě budoucích problémů. Encyklopedii lze objednat na webu Nemopas na tomto odkazu.

 

    

Autor: Petr Vencl kontaktujte autora